Logo JNN Logo JNN
Het Patronaat
Leudalweg 5
6086 AT Neer
 
Beheerder: Wim
Jeurninck
Tel.: 0475-492040
Mob.: 06-55168182
 
Postadres:  
T.a.v. Ilse van Lier  
Bergerstraat 34  
6086 BM Neer    
     
E-mail algemeen: Info@jongnederlandneer.nl

Het Patronaat is het clubgebouw van Jong Nederland Neer. Door de week is het bijna elke avond in gebruik voor de groepsavonden. In het weekend en in de zomervakantie is het te huur voor verenigingen.

Het is prima geschikt voor jeugdactiviteiten door zijn grote grasveld, een grote kampvuurkuil, zijn 3 ruime zalen, keuken en sanitaire voorzieningen zoals aparte douches. Het is gelegen op 500 meter van het Leudal, een groot bos met enkele beken, waar iedereen uiteraard graag gebruik van maakt om speurtochten, outdooractiviteiten en spokentochten in te organiseren, maar denk er wel aan dat je een vergunning nodig hebt als je na 22.00 uur nog een activiteit/spokentocht gaat doen in het bos.

Aan de andere kant van de grote weg (Napoleonsbaan) ligt vlakbij het centrum van Neer waar de nodige winkels, cafe's en een bakker te vinden zijn.

Gebouw en kampeerterrein Kampvuurkuil Onderste zaal Keuken
Kampvuurkuil Onderste zaal Keuken
Onderste zaal Keuken
Oprit

Klik op de foto voor een vergroting.

Verhuur:

Het gebouw en het terrein is te huur in de weekenden van vrijdag 21.00 uur tot zondag 18.00 uur. Een hele week is alleen mogelijk in de vakantieperiodes van zaterdag 12.00 uur tot zaterdag 12.00 uur. Op het grote grasveld mogen ook tenten geplaatst worden. Het reglement voor verhuur vindt u hier.

Prijzen:

De huurkosten bedragen voor een dagdeel € 50,- (bv voor een kinderfeestje), en voor een hele dag € 150,-. Een overnachting is minimaal € 125,- + een meerprijs met meer dan 25 personen van € 4,- p.p.p.n. Kosten van gas, water en elektra zijn niet bij de huursom inbegrepen.

Hal Damestoiletten Herentoiletten Wasruimten Hal bij wasruimten
Hal Damestoiletten herentoiletten Wasruimten Hal bij wasruimten
Ingang/garderobe Damestoiletten Herentoiletten Wasruimten Wasruimten

Klik op de foto voor een vergroting.

Dit alles ligt in het kerkdorp Neer in Midden Limburg. Neer ligt in de gemeente Leudal. In 2011 heeft Neer de titel "het leukste dorp van Limburg" gekregen. Neer heeft ook de bekende bierbrouwerij van Lindeboom. Verder heeft Neer een eigen kerk en 4 kapellen. In dit kerkdorp zijn ook verschilende verenigingen actief waaronder 2 schutterijen, een voetbalvereniging, een carnavalsvereniging etc. Het is dus aardig vertoeven in Neer.
Trap naar bovenste zaal 2e verdieping Leidingkamer Zaal 2e verdieping Zaal 3e verdieping
Trap naar boven Trappengang Leidingkamer
Hal 2e verdieping Trap naar middelste zaal Leidingkamer
Hal 2e verdieping

Klik op de foto voor een vergroting.

Hieronder wat informatie over de historie van het Patronaat. Dit zijn de kosten van de werkzaamheden om het Patronaat op te bouwen.
 

Neer. Zie pg 7 originele krant onderaan rechts van het midden bij het nieuws van NEER

Limburger Koerier maandag 16 januari 1933

Boerenbond. — Alhier had een vergadering plaats van de Boerenbond. Bestuursleden waren allen aftredend, 't Nieuwe bestuur ziet er uit als volgt: M. Vestjens, voorzitter (aftr.); Mart. Spée. Gommans, P. H. Derix en Jos. Metsemakers. Patronaat. — Donderdagnam. had ten overstaan van architect Geelen de aanbesteding plaats van 't nieuwe patronaat; a. Timmerwerk: Jan Berben f 3367; Jan van Batingen f 3244; Gebr. Naus f 3062; Hanssen en Lonisse i 2885; Gebr. Winkelmolen f 2485; gebrs. Sijben f 2430, allen van Neer. b. Metselwerk: Com. Janssen f 3821; W. Dorssens 3760; Gebrs Janssen f 3725, allen van Neer. Aan de laagste inschrijvers werd 't werk gegund.

Bovenstaande is letterlijk geciteerd uit de krant "de Limburger Koerier" van maandag 16 januari 1933. De hele krant van maandag 16 januari 1933 vindt je hier.

Enkele handige links zijn:

 
JONG NEDERLAND NEER, EEN CLUB VOL SPEL EN AVONTUUR

Naar Boven