Groepsfoto Jong Nederland Neer
Mijlpaal Jong Nederland Neer

Jong Nederland Neer telt voor het eerst in de geschiedenis meer dan 200 jeugdleden. 203 Kids tussen de 9 en 18 jaar om precies te zijn. De kids zijn verdeeld over 7 groepen die begeleid worden door 40 leiders en leidsters.

Het ledenaantal zit al een aantal jaren in een stijgende lijn. Vreemd zou je zeggen want er komen toch steeds minder kinderen. Het geheim zit hem niet in het feit dat vrijwel de gehele basisschoolgroep 6 lid wordt van JN Neer als er weer een nieuwe groep start. Dit is al jarenlang het geval.

Nee, de kneep zit hem erin datb het de laatste jaren steeds beter lukt om de jeugd langer bij JN Neer te houden. Dat is een compliment voor de huidige leiding! Vroeger werden na de brugklas de groepen vaak snel kleiner. Jongeren krijgen dan te maken met een heleboel nieuwe uitdagingen. Het was en is voor de leiding niet gemakkelijk om een boeiend programma te blijven aanbieden.

Blijkbaar zijn de drie pijlers van Jong Nederland, sport en spel, creativiteit en buitenleven, mits op de juiste manier passend bij de leeftijd aangeboden, nog altijd waardevol. In de wekelijkse groepsavonden zorgen de leidsters en leiders ervoor dat de kids plezier met elkaar hebben en tegelijkertijd bewegen, samenwerken, ontdekken, lachen en elkaar respecteren.

Naast een groep zeer ervaren leiding is het grootste deel van onze leidsters en leiders tussen de 18 en 25 jaar. Nogmaals een compliment voor onze over het algemeen jonge leiding voor dit geweldige resultaat.

Het bestuur van Jong Nederland Neer.

Terug naar nieuwsberichten 2013