Zomerkamp Junioren 2014
Thema "Loere bie de Boere"
Kamplogo 2014

In 't Braobentsje dörpke Stiphout is de noew rage auch eindelijk aangekome. Ein ganse waek wäördj 't loere biej de Boere. Ge kèntj sjmörges en saoves gezellig allemaol aansjuuve en kieke waat der allemaol gebäörtj in dit dörp. De verhaole Max en Greet, en allerlei angere boerebedrievigheid kumptj der väörbiej.

 
Den zorg mer det de äöverall en sjteevele ingepaktj zeen, de kuuj gemolke zeen, de verkes al in sjónk zeen verangerdj en de tractor de zomerbenj d'ronger haet ligge!
Dit jaar werd ons zomerkamp opgeslagen in Stiphout in de gemeente Helmond. Omdat er steeds meer kinderen van Jong Nederland Neer mee op kamp gaan is besloten om eerst een week met de Senioren: Hommeles, Meloeke en Naers Gezanik en zelfs 1 lid van Nix te bang te gaan en daarna een week met de Junioren: Knoear, Vètpoete, Sjwebbûdy en de Wazeliërs. De Wazeliërs vertrokken op zaterdag 26 juli om 13.00 uur met de fiets vanuit het Patronaat naar Stiphout. Ca. 10 km voor het kampterrein zijn we bij dagstrand de Berkendonk gaan zwemmen om even af te koelen. Op het kampterrein aangekomen hebben we de tenten ingericht en zijn we al een echt seniorenspel gaan doen. Namelijk ronddraaien totdat je dol was en dan een parcour rennen. Dit was lachen, gieren, brullen. 's Avonds zijn we nog met de hele groep naar de ijssalon gegaan voor een lekkere coupe. We hadden het hele kampterrein voor ons alleen. Verder hebben we deze avond afgesloten met een groot kampvuur. Nog effe van de vrijheid genieten. Op zondag vertrokken de andere junioren. Tegen het eind van de middag kwamen ook zij moe maar voldaan aan in Stiphout. Het zomerkamp kon beginnen. 's Avonds werd er weer het alom bekende verkenningsspel gespeeld zodat iedereen het kampterrein kon leren kennen. Doormiddel van criptische omschrijvingen moesten de belangrijkste plaatsen op het kampterrein ontdekt worden. Zomerkamp 2014
Zomerkamp 2014

Op maandagmorgen begonnen we met creatief. Dit jaar mocht men kleine klompjes schuren en daarna verven. Deze klompjes konden daarna d.m.v. brandmerken met je eigen initialen gemerkt worden. Een leuke bezigheid precies volgens het thema "Loere bie de Boere". Maandagmiddag werd er een voettocht gelopen door de omgeving. De voettocht bevatte enkele posten waar dan een spel gedaan moest worden. Zoals gewoonlijk waren er dan ook weer enkele groepjes fout gelopen. De tocht liep voornamelijk over kleine paadjes die dwars door het bos liepen. Na het avondeten kregen we weer het toneel. Ditmaal elke avond een ander televisieprogramma omgeturnd in het boerenthema. Uiteraard weer lachen gieren en brullen. Na het toneel weer een kamplied. Ditmaal een echte meezinger wat de kinderen al vrij snel mee konden doen. Uiteraard ook weer met een gitarist en accordeonist. Na het kamplied gingen we een nieuw spel doen.

Het Boerenspel waarbij kaartjes in de bos opgepikt moesten worden en vervolgens d.m.v ruilen de juiste kaarten te kunnen bemachtigen. Uiteindelijk ging het erom wie van een bepaald kaartje de meeste in zijn bezit had. Op dinsdagmorgen gingen we toernooispellen doen met o.a. basketbal, voetbal en volleybal. 's Middags effe lekker afkoelen in een zwembad in Helmond. Het was niet zo groot maar we hebben ons toch heel goed geamuseerd. Water doet het altijd goed. Nadat iedereen weer schoon was zijn we teruggekeerd naar het kampterrein waar we ons klaar gingen maken voor de ouderavond. Na weer bijgekletst te hebben met familie en vrienden gingen we in het bos het alom bekende geluidenspel doen met echte boerengeluiden en muziekinstrumenten. Op woensdagmorgen het grote spel met weer 10 posten met een diversiteit aan spellen. Sommige zelfs in het thema boeren. Zo moest er een koe gemolken worden en echte (nep)kazen gedragen worden. Ook mocht er weer met een windbuks geschoten worden, altijd ruig om te doen. Zomerkamp 2014
Zomerkamp 2014

Bij de centrale post stond zelfs een heus groot mens erger je niet spel waarbij 15 teams tegelijk aan mee konden doen. 's Middags hadden we een uitje naar een speeltuin in Eindhoven. Voor sommige groepen wat te kinderachtig maar voor die groepen doet een heus voetbalveld het ook goed. Dus toch geamuseerd. 's Avonds werd het grote spel weer hervat. Met spellen zoals proeven, fles schieten en kruiwagenrace. Op donderdagmorgen na het eten direct vertrekken met een fietstocht van ca. 24 km naar een groot zwembad in Eindhoven. Onderweg waren er nog 5 posten waar een spelletje gedaan moest worden. Op het einde stonden ze klaar met wentelteefjes, altijd lekker. Het was een leuk groot zwembad met voor ieder wat wils. Tegen de avond met een rechtstreekse route weer terug naar het kampterrein.

's Avonds had iedere groep vrij programma waar Knoear een ijsje ging eten bij de ijssalon en Sjwebbûdy gezelschapsspelen ging doen. De Wazeliërs amuseerde zich bij het kampvuur. Het zijn tenslotte bijna senioren. Op vrijdag de allerlaatste programmadag staat meestal in het teken van het opruimen van tenten en sjorringen. Aangezien er regen op komst was was het belangrijk dat veel tenten opgeruimd werden. Tussen het opruimen door werd ook weer de cross gehouden waar op het einde een snoepje gehapt moest worden uit een bak met pudding. De foto's liegen er niet om. Bijna niemand kwam er ongeschonden vanaf. 's Avonds weer de finale van het toneel en natuurlijk de eindklapper van het kamplied. Iedereen zong uit volle borst mee. Een goed teken. Een groot kampvuur werd ontstoken met wafels en ranja. Het kamp wordt dan altijd op een waardige en heel gezellige manier afgesloten. Voor de leiding tot in de late uurtjes. De zaterdag is de dag van vertrek. Om de beurt vertrokken de groepen weer richting Neer waarbij sommige toch nog net even een buitje op hun dak kregen. Maar wel veilig en wel thuisgekomen. Conclusie van dit zomerkamp: Zeer, zeer, zeer geslaagd. Wederom iedereen bedankt die dit heeft mogelijk gemaakt. Top!!!!!!

Zomerkamp 2014
Een samenvatting van een zeer geslaagd zomerkamp in Stiphout met Knoear, de Vètpoete, Sjwebbûdy en de Wazeliërs.
 
Zomerkamp Senioren 2014
Thema "Sprookjes"
Kamplogo Senioren 2014
Het seniorenkamp was dit jaar gebaseerd op het thema: Sprookjes.
Een samenvatting van een zeer geslaagd zomerkamp in Stiphout met Hommeles, de Meloeke en Naers Gezanik.

Terug naar nieuwsberichten 2014