11-9-2016
Zomerkamp Junioren 2016
Thema "Krangsom"
Kamplogo 2016

De familie reaN woont in de bossen van Tungelroy. Deze familie is bijzonder en leeft anders dan de gewone mens. In een gewoon dorpje valt de familie nogal op, daarom zijn ze verhuisd naar het bos. de familie reaN bestaat uit 4 personen, vader Sef, moeder Toos, dochter Mik en zoon Bob.

 
Zoon Bob en dochter Mik merken al snel dat ze anders zijn dan de rest. De kinderen vinden dit niet zo leuk en doen er alles aan om hun ouders te veranderen. Iedere dag laten ze hun vader en moeder nieuwe dingen doen en beetje bij beetje proberen ze hun ouders te veranderen. Maar vader Sef en moeder Toos laten zich niet zo makkelijk veranderen en verzetten zich geregeld tegen hun kinderen. Deze hele kampweek kijken we mee in het leven van de familie reaN. Zal het Mik en Bob lukken om hun ouders te veranderen?
Dit jaar werd ons zomerkamp opgeslagen in Tungelroy, gemeente Weert in natuurgebied de Tungeler Wallen. De Senioren: Sjwebbûdy, Wazeliërs, Hommeles en Meloeke gingen op kamp van zaterdag 30 juli t/m zaterdag 6 augustus. De Junioren: Wuilesse, Kraom, Knoear en de Vètpoete gingen van zaterdag 6 augustus t/m zaterdag 13 augustus. Op zaterdag 6 augustus vertrokken de Wuilesse als eerste om 12.00 uur vanaf het Patronaat. Elk half uur erna vertrok er weer een volgende juniorengroep met als laatste de Vètpoete. De fietstocht was ca. 25 km. Na aankomst van alle groepen werden de bagage bij elkaar gezocht en in de juiste tenten geplaatst. Zoals ieder jaar wordt er altijd een verkenningsspel gedaan. Zomerkamp 2016
Zomerkamp 2016

Dit om het kampterrein te leren kennen. Waar wordt het eten gekookt, waar moeten we ons wassen. Dit jaar was het thema "Krangsom". Dus waren de vragen verdeeld over de bos en kregen de kinderen de antwoorden bij de posten. Zeer enthousiast liepen ze van hot naar her. Na het verkenningsspel moesten de groepen èèn voor èèn naar bed. Op zondagmorgen weer vroeg op om te ontbijten. Na het ontbijt begon de kennismaking van de Fam. reaN in het toneel wat vervolgd werd door het kamplied van 2016. Dit werd de eerste keer al uit volle borst meegezongen. Nadat alle zangtalenten waren gevonden werd per groep het sjorhout verdeeld zodat iedere groep voor zichzelf bij hun eigen tenten iets moois kon bouwen. Dit jaar was er ook een verplicht sjorwerk voor de kinderen. Een heuze zitbank. Zelfs de jongste groep de Wuilesse waren ijverig aan het sjorren.

Na de lunch gingen we recordspelen doen, dit waren spellen waarbij je de meeste punten moest proberen te behalen door bv een bal in een basket te gooien of door zoveel mogelijk blokken te stapelen. Verder was er ook nog wie het verste kon springen. 's Avonds na het eten wederom toneel en het kamplied en daarna vrij programma. 1 Groep ging naar het dorp voor een ijsje. De Vètpoete kozen om te gaan paaltje draaien. Dit is 10 keer om een paal draaien en dan een parcour afleggen. Dit is uiteraard lachen geblazen. Op maandagmorgen na het ontbijt werd er creatief gedaan. Dit jaar in een ander jasje. Alle groepjes kregen een opdracht waarvan ze een toneelstuk of liedje moesten maken. Hierna moesten ze dit voordragen aan iedereen. Deze optredens werden zelfs door een heuse jury beoordeeld. Deze stukjes waren zeer geslaagd en werden dan ook goed beoordeeld door de jury. Zomerkamp 2016
Zomerkamp 2016

Zelfs SuperMario was hiervoor speciaal ingevlogen. 's Middags moesten de kinderen een voettocht lopen. Deze tocht van ca. 5 km werd onderbroken doordat ze met een mat een stukje beek moesten overbruggen. Dit was wel een leuk onderdeel in de tocht. Lachen, gierenb, brullen geblazen. Bij de brug moesten ze weer afstappen en de tocht vervolgen. 's Avonds weer toneel en het kamplied. Op dinsdagmorgen begonnen we de dag met het eet- en wasspel. Bij het wassen moesten de kinderen mekaar wassen en ook de tanden poetsen. Dit ging natuurlijk gepaard met grappige momenten. Vrij snel hierna moesten de kinderen op de fiets stappen om naar het zwembad te gaan. Zwemmen is altijd plezier voor iedereen. Nadat iedereen weer uitgerost en afgespoeld was weer terug naar het kampterrein om te eten waarna de ouders kwamen om een bezoekje te brengen. Dit ook weer met een hapje en een drankje. Gelijk na de ouderavond het geluidenspel waar de verstopte leiding gezocht moest worden die dierengeluiden maakten. De meest uiteenlopende dieren waren aanwezig. De woensdag was een bijzondere dag want de allerjongste groep kwam een dagje meedraaien op kamp. 's Morgens was dan ook weer het alom bekende grote spel met dit jaar als centraal spel het Naers Monopoly. 's Middags gingen we met z'n allen naar het centrum van Weert om het zoek de leider spel te doen. Alle groepjes kregen een blad met foto's van leiding die ze dan moesten gaan zoeken in die volgorde. Voor de kinderen en leiding behoorlijk rennen geblazen. 's Avonds na het eten werd het grote spel weer vervolgd. Na het spel weer wassen en naar bed.

Op donderdag was het weer tijd om te gaan zwemmen bij de Ijzeren Man in Weert. Altijd leuk. Ondertussen werd er een heuze barbecue gebouwd van klei en gras want 's avonds werd er weer gebarbecued. Iedere groep kreeg zijn eigen barbecue bij de tafel. De kookstaf en overige leiding werd verdeeld over de groepen om mee te eten. De Vètpoete hadden de eer om de zelfgemaakte barbecue te gebruiken. Na de barbecue vrij programma en daarna wassen en naar bed. Op vrijdag was het weer opruimdag en tijd voor de cross. Dit jaar kwam er zelfs iemand een heuze kabelbaan installeren die onderdeel was van de cross. Zeer spectaculair. 's Avonds het grote kampvuur en de finale. De finale waren allemaal Minute to Win it spellen die elk 1 van de groep moest uitvoeren die erg leuk gespeeld werden. Hierna de foto's van het kamp bezichtigen en afsluiten met een zeer groot kampvuur. Zomerkamp 2016 Zomerkamp 2016
Op zaterdagmorgen weer vroeg op om alle restjes op te ruimen en de groepen konden moe maar voldoen weer terug fietsen naar Neer. Ik mag weer concluderen dat Jong Nederland Neer er weer 2 fantastische weken van gemaakt heeft. Missie geslaagd.
 
Een samenvatting van een zeer geslaagd zomerkamp in Tungelroy met de Wuilesse, Kraom, Knoear en de Vètpoete.
Zomerkamp Senioren 2016
Thema "Maffia"
Zomerkamp 2016
Een samenvatting van een zeer geslaagd zomerkamp in Tungelroy met Sjwebbûdy, Wazeliërs, Hommeles en de Meloeke.

Terug naar nieuwsberichten 2016