2-4-2017
Workshop Handige handen in beweging
Op woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 vonden er 2 workshops plaats bij Jong Nederland Neer, gegeven door Jong Nederland Limburg. Woensdag was de workshop Bosspelen aan de beurt. In deze workshop leert de leiding hoe een bosspel te organiseren. Waar moet je op letten bij het kiezen van het spel. Denk je ook aan de veiligheid van de kinderen in het bos. Alles waar je aan moet denken wat betreft bosspelen kwam aan bod. Ook moest de leiding enkele spellen zelf uitvoeren. Dit alles vond ook daadwerkelijk plaats in het bos. Workshop bosspelen
Workshop Handige handen Op Donderdag 30 maart was de workshop Handige handen in beweging aan de beurt. Eerst kregen we wat theorie over het hoe en wat van de workshop. Waarom deze workshop en wat kun je hiermee naar de groep toe mee doen. Daarna mochten we zelf aan de slag om enkele creatieve opdrachten uit te voeren. Dit waren verschillende houten spellen. Enkele spellen waren: een trektol, zenuw draadspel, hoei-hoei-machine, trekfuit, zweefbalspel en de klip-klap-ratelslang. Sommige mensen waren hier wel handig in en andere deden er wat langer over. Ook werden er met blikken gaspitjes gemaakt zodat er met spiritus water gekookt kon worden.
Na het maken van de spellen moesten we er een spel bij verzinnen welke we dan met de kinderen kunnen doen. Kortom een leuke, leerzame en handige workshop.
Workshop Handige handen Workshop Handige handen Workshop Handige handen

Terug naar nieuwsberichten 2017