26-9-2019

Om de 2 jaar organiseert JongNL Limburg de Kaderschouw, een ontmoetingsweekend voor de vrijwilligers van de 43 plaatselijke JongNL afdelingen. Jaarlijks nemen zo'n 400 vrijwilligers deel aan dit unieke weekenden maar liefst 60 vrijwilligers uit de plaatselijke afdeling maken dit weekend mogelijk. Het is de feestelijke opening van het jeugdwerkseizoen, bedoeld om 'dankjewel te zeggen tegen al die vrijwilligers. De activiteit is diep geworteld in de historie en het programma bestaat traditiegetrouw uit een mengelmoes van actie, feest en educatie.

Op zaterdag en zondag 21 en 22 september 2019 vondt de Kaderschouw plaats in Helden. Het thema van dit jaar was "Proud to be Fout". Jong Nederland Neer had er voor gekozen om "Proud to be Scout", we hadden ons eigen scoutingtenue en een eigen logo gemaakt van Scouting Naer. Hiervan een eigen badge en een eigen vlag gemaakt. Allereerst konden we onze tenten bouwen op een speciaal hiervoor gemaakte camping. Neer was vertegenwoordigt met 27 vrijwilligers.
Om 13.00 uur ging het festivalterrein open. Op dit terrein waren allerlei activiteiten en spellen uitrgestald. Van koken tot schmincken en discussiegroepen. Er was ook een filmpje te zien d.m.v. een VR-bril waarin onze eigen Eva in meespeelde. Dit filmpje gaf aan hoe heftig het is om gediscrimineerd te worden. 's Avonds was er een feestavond waarin de band Staal met Glazen uit Uden een optreden verzorgde. Feest gegarandeerd. Iedereen vanuit Jong Nederland Neer die meegeweest is, hartstikke bedankt voor een fantastisch weekend. Ook Jong Nederland Helden en JN Limburg bedankt voor de organisatie. In 2021 is Jong Nederland Neer aan de beurt om de organisatie op zich te nemen. Onderstaand een filmpje over de Kaderschouw, gefilmd door P & M televisie.
 

Terug naar nieuwsberichten 2019