Logo JNN Logo JNN
Opgericht in 1945 voortkomend uit het Patronaatswerk, waar vroeger op zondagmiddag door de kapelaan spellen werden gedaan met de Neerse jongens, heeft Jong Nederland Neer zich ontwikkeld tot wat het nu is: Een jeugdvereniging waarin zo'n 230 kinderen onder begeleiding van ongeveer 70 leiders/-sters en andere vrijwilligers wekelijks activiteiten doen. Ingedeeld in een aantal leeftijdsgroepen, waarvan er elk jaar een nieuwe bijkomt, komen kinderen van 8 tot ongeveer 18 jaar in gemengde groepen 1 avond per week bijelkaar met leeftijds-genoten. Jong Nederland Neer is bij de provinciale organisatie Jong Nederland Limburg aangesloten waarin meer dan 5000 Limburgse kinderen vertegenwoordigd zijn, (zie ook www.jongnl.nl).
  Sport en spel
De activiteiten concentreren zich rond de drie spelpijlers van Jong Nederland: "Sport en spel", "Creativiteit" en "Buitenleven". Concrete voorbeelden zijn, kringspellen, balspellen, knutselen, toneel, zeskamp, survival, bosspellen, zwemmen, speurtocht, etc.
Buitenleven  
De groepen worden geleid door leiders en leidsters die het programma bedenken, voorbereiden en uitvoeren. Sinds een tijdje maken we gebruik van een standaard programma dat ervoor zorgt dat de diverse activiteiten aansluiten bij de leeftijdsgroep.
Meestal zijn het activiteiten voor 1 groep maar soms voor meerdere groepen, zoals een filmavond, sinterklaasviering of carnavalsdisco.
Op onze website wordt elke week aangekondigd wie er groep heeft en hoe laat voor die week. In principe hebben de kinderen groepsavond op een vaste dag in de week, met vaste tijden. Als er iets afwijkends gepland is, wordt dat de kinderen verteld en staat het meestal vermeld op de website.
  Creativiteit
 
Naast de normale groepsavonden en gezamelijke activiteiten zijn er een aantal kampen waarover u verder op deze website per groep informatie vindt. Het Patronaat aan de Leudalweg is ons clubhuis en hier vinden de meeste activiteiten plaats.
Het beste kunt u uw kinderen speelkleren aan laten trekken die een beetje vuil mogen worden. Let er op dat uw kinderen niet te vroeg bij het Patronaat, en niet op straat blijven hangen na de groepsbijeenkomst.
 
JONG NEDERLAND NEER, EEN CLUB VOL SPEL EN AVONTUUR